2009. gada 31. jūlijs

WWOOF Estonia/ Murese Lamb Farm
















Apmēram 18km no Vīlandes uz DA var atrast iguāņus, kam pieder 2 māsas kazas (Minni un Manni), 6 kis kis mjau, 2 kuri koer- Mose un Pontu, 7 vistas un gailis, 5 stārķi un plus mīnus 700 aitas. Te gan ir neliels haoss- jau pirmajā vakarā man jāslauc kaza. Nu neko.. pamēģināju, neko daudz tur laukā no viņas nevarēju dabūt, bet gards gan tas slaukumiņš. Blakus aiz sienas gaida 5 jēri uz rīta kaušanu, to gan viņi paši nenojauš. Saimnniece Mirja pati gaļu neēd, man gan neizdevās izsprukt- jau 2.dienā tiku pie aitu mēlēm un ceptiem jēru sēkliniekiem. Saimnieks Aavo pats tos ēd gardu muti un nenoliegšu, ka garšo labi.
Tā nu 2 nedēļas iepazinu aitkopību, iemācījos tā teikt vadīt nelielu spēkratu, ar kuru aizvizināties līdz tuvējam karjeram nopelst, Pieskatīju inkubatoru, kā rezultātā 9 no 30 olām pārtapa cāļos. Bišķi paķimirējos ar vilnu. Kā izrādās no vienas vidusmēra aitas iznāk 12 cimdi. Pabijām Vīlandes folkfestā. Nu tad beidzot! Igauņu folkroka grupa NIKNS SUNS gan jau, ka pabijusi Latvijā un ievērojusi uz sētām piespraustos uzrakstus ar suņa ikonām. Tāpat arī Zviedrijas/ Senegālas kopražojums bija diezgan baudāms.
Ā, un kazas piens. Katru dienu kazas piens! Un daudz daudz zirņi, avenes, zemenes, mellenes un citi labumi.
Šeit arī sanāca aprunāties ar WWOOF Eesti dibinātājiem un radās ideja par WWOOF Latvija. Principā pamazām meklēju domubiedrus un vēl vecu lētu lauku māju, kuru iespējams apdzīvot un saimniekot.
Mēs par savējiem!
*3.augustā dodos uz Tartu
**Bildes var ZOOM IN uzklikšķini tikai.

1 komentārs:

Gio Ve teica...

Your report is very interesting indeed. I invite You to see in my site a great collection of views of borders (riigipiirid) in my Italian-Estonian site http://www.pillandia.blogspot.com
Best wishes from Italy!